Projekat “Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge” – Kompjuterska oprema za novu zadrugu

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević posetio je opštinu Bački Petrovac, gde je zajedno sa njegovim domaćinom, predsednikom opštine Bački Petrovac, Pavelom Marčokom obišao prostorije povrtarske zadruge u Gložanu. Ova zadruga zajedno sa voćarskom zadrugom “Bačka jagoda” iz Bača učestvuje u projektu Exchange 4. Tom prilikom on je uručio kompjutersku opremu neophodnu za rad ove zadruge, a koja je bila predviđena ovim projektom. Projekat Exchange 4, “Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge” sprovodi opština Bač u partnerstvu sa opštinom Bački Petrovac i Zadružnim savezom Vojvodine, a finansira se iz sredstava Evropske unije. Nakon pozdravne reči koju je uputio Predsednik opštine Bački Petrovac, Pavel Marčok, prisutnima se obratio i predsednik opštine Bač, Dragan Stašević.
-On je tom prilikom rekao da će opštine Bač i Bački Petrovac kao dve partnerske opštine pokazati da je zadrugarstvo onaj vid organizacije poljoprivrednih proizvođača koji može da pomogne malim poljoprivrednicima da ostanu na svojim imanjima i kroz udruživanje postignu one rezultate koje zadrugarstvo već godinama unazad pokazuje. Zadrugarstvo ne poznaje političke sisteme, ono je postojalo i u socijalizmu i u kapitalizmu, – rekao je Stašević dodajući da je to šansa za male sredine.
-Mi u opštini Bači i u opštini Bački Petrovac to moramo podržati onoliko koliko je to moguće i nadam se da je ovo danas jedan novi početak, koji ćemo kasnije, kada naše dve zadruge uđu u kolosek redovnog poslovanja, moći iskoristiti za razmenu iskustava i međusobnu saradnju, – rekao je Stašević.

This entry was posted in Vesti.