Potpisani ugovori sa korisnicima farm inkubatora u Selenči

U okviru projekta „Razvoj farm inkubatora organske proizvodnje“ koji je podržan od strane Ambasade Kraljevine Norveške danas su potpisani ugovori sa korisnicima koji će do 02.12.2015. godine boraviti u inkubatoru.
Cilj boravka u inkubatoru je da korisnici steknu teoretska i praktična znanja iz organske proizvodnje kako bi mogli da istu implementiraju u okviru sopstvenog gazdinstva.
Korisnicima će u tom periodu biti omogućeno besplatno korišćenje zemljišta u organskom  statusu, plastenika, potrebne opreme, prateće infrastrukture, mentorska podrška tokom celog perioda.
U inkubatoru je predviđen prostor za 8 parceli od po 480m2 i 2 plastenika za koje će biti zaduženi pojedinci sa svojim timovima.  
Nakon perioda provedenog u inkubatoru korisnici će biti u prilici da se odluče da ostanu u inkubatoru po subvencionisanim uslovima ili da napuste inkubator i svoje mesto prepuste sledećim korisnicima.
Projekat koji traje u periodu od 02.12.2014. do 02.12.2015. godine realizuje Centar  za organsku proizvodnju Selenča koji je saradnju sa Ambasadom Kraljevine Norveške otpočeo još tokom 2013. godine.
Zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Norveške Centar je realizovao brojne aktivnosti kao preduslov za razvoj farm inkubatora organske proizvodnje.
Inkubator je pored Ambasade podržala i kompanija Slovan progres iz Selenče kao osnivač Centra za organsku proizvodnju, koja je i najveći oslonac u aktivnostima Centra.

This entry was posted in Vesti.