Poseta poljoprivrednom sajmu AgriestTech 2015

U periodu 21-25. januar 2015. godine, predstavnici Voćarske zadruge “Bačka jagoda” iz Bača i Povrtarske zadruge “Seoska bašta” iz Gložana, zajedno sa članovima projektog tima koji realizuje EU projekat iz Exchange4 programa “Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge”, realizovali su studijsku posetu u Udine (Italija).
Studijska poseta je realizovana sa ciljem organizovanog nastupa na poljoprivrednom sajmu AgriestTech 2015 i povodom radne posete zadruzi FriulKiwi u mestu Rauscedo, u italijanskoj regiji Friuli-Venezia Giulia.
Poseta Sajmu je bila od izuzetne koristi, obzirom da su i Backa jagoda i Seoska bašta – novoosnovane zadruge, koje su u okviru ovog zajedničkog medjuopštinskog projekta, tokom njegove implementacije dobile osnovnu podršku u edukaciji, osnovnim sredstvima za rad, menadzment funkciji i promociji, a sa izlaganjem na ovoj medjunarodnoj sajamskoj manifestaciji – predstavili su svoje proizvode, kapacitete i u inostranstvu uspostavili potrebne kontakte koji ce im omogućiti bolji plasman i proizvodnju u buducem poslovanju.
Opstina ce do zavrsetka projekta novoosnovanim zadrugama obezbediti i logističku podršku, izgradnjom hladnjače, odnosno rashladnog prostora za smeštaj gotovih proizvoda.
Projekat se finansira iz sredstava EU, a sprovodi ga opština Bač u partnerstvu sa opštinom Bački Petrovac i Zadružnim savezom Vojvodine.

This entry was posted in Vesti.