Održana tribina na temu zadrugarstva u Poljoprivrednoj školi u Baču

Tribina o zadrugarstvu namenjena učenicima i profesorima Poljoprivredne škole u Baču održana je u četvrtak, 18. decembra u prostorijama ove škole. Na predavanju je govorila sekretar Zadružnog saveza Vojvodine mr Jelena Nestorov Bizonj, koja je kao ekspert za poljoprivredne zadruge angažovana na projektu “Ekonomska konkurentnost kroz udruživanje u poljoprivredne zadruge”.

Učenici i profesori su imali priliku da na tribini saznaju nešto više o osnovnim principima rada zadruge, prednostima udruživanja i primerima dobre prakse iz sveta i naše zemlje. Nakon predavanja, prisutnima je uručen primerak “Zadružnog priručnika”, koji je predavač napisala zajedno sa Karolinom Streharski, takođe za potrebe projekta, a organizovano je i druženje uz pripremljen ketering.

Nakon ove aktivnosti, projektni tim će u saradnji sa Poljoprivrednom školom u Baču napisati inicijativu Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja radi ponovnog uvođenja zadrugarstva kao predmeta u nastavni plan i program srednjih poljoprivrednih škola.

This entry was posted in Vesti.